_MG_7012

Burger v ledovém salátu

Tenhle recept vznikl, když jsem sestavovala bezlepkové menu pro Elle. Chtěla jsem, aby jídlo nebylo náročné na suroviny a aby si milovník burgerů vychutnal dobré maso. O to přece u správného burgeru jde! Napadlo mě vyměnit suchou housku za křupavý ledový salát dopadlo to skvěle. V téhle variantě je to navíc superzdravé a vyvážené jídlo.

Na 1 porci
Doba přípravy: 25 minut

slunečnicový olej
1 čerstvý hovězí burger od dobrého řezníka
1 ledový salát
¼ malé červené cibule
1 ředkvička
1 nakládaná okurka
1 plátek rajčete
1 lžička hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř

1. Jak poznám dobrý burger? Je nahrubo namletý z kvalitního čerstvého hovězího masa, nejlépe ramínka a krku. Neobsahuje nic než jen maso a není nijak a s ničím míchaný. Pokud obsahuje sůl a koření, raději jděte jinam, nebo si kupte maso a umelte si burger sami. Maso umelete nahrubo a bez míchání jej vytvarujete do 1½ cm silného steaku a v jeho středu dlaní vymáčknete mělký důlek.

2. Předehřeju si troubu na 100 °C. Na pánev (vhodná i na pečení v troubě) naliju trochu slunečnicového oleje a pořádně ji rozpálím. Až potom na ni položím burger, opékám ho z každé strany 2 minuty a pak ho i s pánví vložím na 5 minut do trouby.

3. Mezitím si připravím zeleninu. Z ledového salátu odkrojím dvě menší půlkulaté časti, které mi nahradí housku. Salátovou „housku“ trochu vydlabu, aby mi v ní lépe držela náplň. Zeleninu nakrájím na tenké plátky.

4. Hotové maso z obou stran důkladně osolím a opepřím. „Housku“ pak naplním tím, co má kdo rád. Můj muž má k masu nejraději lžičku hořčice, pár plátků ředkvičky, plátek rajčete, nakrájenou cibulku a okurku.

_MG_6976

_MG_6980

_MG_6984

_MG_6987

_MG_6990

_MG_6991

_MG_6992

_MG_6993

_MG_6995

_MG_6998

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *